sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Kuka pelkää Mustapekkaa?

Mustapekka, tuo mukavan makuinen mustapippurilla maustettu tuorejuusto, joka on oiva sellaisenaan esim. ruisleivän päällä tai ruuanlaitossa, päätyi tällä kertaa täytteeksi lehtipihviin.

Lehtipihvit kera uunijuuresten.

Lehtipihvit tulevat kätevästi sopivasta palasta naudan ulkofilettä. Runsaasta kilosta riittää neljälle syöjälle. Fileestä leikellään noin sentin paksuisia siivuja, jotka sitten nuijitaan isoiksi ja ohuiksi pihveiksi. Lihakoulu kertoo tarkemmin pihvien leikkaamisesta.

Lehtipihveille riittää mausteiksi kunnon ripaus suolaa ja mustapippuria, eikä kumpaakaan tule tässä(kään) säästellä. Ei edes mustapippuria vaikka vähän pelkäisikin Mustapekkaa. Kyllä se pelko siitä hälvenee kun saa tätä herkkua suuhunsa. Itse maustan pihvit nuijimisen jälkeen, jolloin ei tarvitse suola- ja pippurimyllyjen kanssa säätää kun on aika paistaa.

Paistamisessa on kolme vaihetta: Ensin paistinpannulla hetki, sitten täytetään pihvit ja lopuksi uunissa viimeinen silaus.

Itse paistan lehtipihvit vain toiselta puolelta runsaassa määrässä voita ja öljyä todella kuumalla valurautapannulla. Pihvin ei tarvitse paistua kuin ehkä puoli minuuttia, jos sitäkään (siksi maustan pihvit etukäteen). Mieluumin tässä vaiheessa paistaa liian vähän kuin liian paljon. Uuni paistaa loput. Pannulta pihvi uunipellille, asemoidaan toiselle puoliskolle kunnon nokare Mustapekkaa ja taitetaan toinen puoli päälle ja kiinnitetään puoliskot toisiinsa cocktail-tikulla. Sitten kun kaikki pihvit on paistettu, täytetty ja siististi uunipellillä niin uunissa olisi syytä olla lämpöä noin 225°C. Pelti uuniin, viisi minuuttia ja homma on valmista. Lisukkeet kannattaa valmistaa ennen paistinpannuoperaation aloittamista :)

Mustapekka lehtipihvit neljälle:
  • Reilu kilo naudan ulkofilettä
  • Kaksi pakettia (2x 100g) Mustapekka-tuorejuustoa
  • Suolaa & pippuria 
  • Paistamiseen voita ja öljyä
  • Cocktail-tikkuja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti