perjantai 8. huhtikuuta 2011

Pannupizzaa kotipannusta


Pannupizzan tekeminen on houkutellut jo pitkään, mutta pannu on puuttunut (tai riittävä määrä inspiraatiota). Sattumoisin se (siis pannu) tuli vastaan kirpparilla viidellä eurolla. Hyvä, kuin käyttämätön, valurautainen pannu, jonka kahvakin on samaa valua. Kestää siis myös uunissa!

Pannupizzan teko pääpiirteissään meni niin, että Emilia keitteli tomaattikastikkeen ja paistoi jauhelihan ja kasvikset pannulla. Minä tein pizzapohjan kohoamaan ja silppusin kasvikset. Kun täytteet on valmiit niin taikina valurautapannuun ja annetaan kohota hetki, tomaattikastiketta, juustoa, täytteet päälle ja lisää juustoa. Juustoa on hankala olla liikaa, joten ronskisti vain. Paistetaan pizzaa noin 3-5 minuttia hellalla, että pohja saa vähän kypsyä ja sitten uuniin 200°C noin 10-15 minuuttia. Pizzapohjasta riitti kahteen pannulliseen, joten teimme lihaisan ja kasvisversion.



Pizzapohja

5 dl vettä
4 tl sokeria
2 pss kuivahiivaa
3 tl suolaa
½ dl öljyä
8 dl durumvehnäjauhoja


Lämmitetään vesi kädenlämpöiseksi, sekoitetaan siihen sokeri ja kuivahiiva, ja jätetään syrjään muhimaan hetkeksi. Jos hiiva lähtee kunnolla käyntiin se muuttuu harmaaksi vaahtomaiseksi mössöksi.


Hiivan kaveriksi jauhot, suola ja öljy ja vaivataan tasaiseksi taikinaksi. Sitten taikina kohoamaan liinan alle lämpimään vesihauteeseen.

Ohje löytyi Voimahali -foorumilta. 

Tomaattikastike

450 g paseerattua tomaattia
140 g tomaattipyrettä (kaksi pientä purkkia)
7 kynttä valkosipulia
1/2 tl sokeria
1 tl balsamicoa
1 tl vampyretta
1 tl pizzamaustetta (oreganoa, basilikaa jne...)
myllystä suolaa, pippuria ja chiliä

Kippaa kaikki ainekset kattilaan, mitä korkealaitasempi sen parempi, niin ei roisku hellalle niin kovasti. Hauduttele pienellä lämmöllä niin kauan kuin kärsivällisyys antaa myöden, meillä meni noin 45 minuuttia, kunnes muut pizzavalmistelut oli tehty ja taikina kohotettu. Maista, säädä maku ja lusikoi pizzapohjan päälle.

Täytteet 
  
Kasvispizza: Paprika, kirsikkatomaatti, sipuli, oliivi.

Lihapizza: Pepperoni, karitsa-nautajauheliha, punasipuli.

Molempiin pizzoihin tuli myös mozzarellaraastetta, fetaa ja marinoituja valkosipulinkynsiä.

1 kommentti:

  1. Ainiin, lopputuloshan oli MAU-kas! Lihaisampi pizza, joka kerkesi hetken aikaa jäähtyä ja tasoittua, oli rakenteeltaan kasassa pysyvämpi, kasvispizzasta liirasi vähän täytteet lautaselle, maku oli siinäkin kohdallaan kyllä.

    VastaaPoista