5 dl vettä
4 tl sokeria
2 pss kuivahiivaa
3 tl suolaa
½ dl öljyä
8 dl durumvehnäjauhoja
Lämmitetään vesi kädenlämpöiseksi, sekoitetaan siihen sokeri ja kuivahiiva, ja jätetään syrjään muhimaan hetkeksi. Jos hiiva lähtee kunnolla käyntiin se muuttuu harmaaksi vaahtomaiseksi mössöksi.
Hiivan kaveriksi jauhot, suola ja öljy ja vaivataan tasaiseksi taikinaksi. Sitten taikina kohoamaan liinan alle lämpimään vesihauteeseen.
Ohje löytyi Voimahali -foorumilta.
Tomaattikastike
450 g paseerattua tomaattia
140 g tomaattipyrettä (kaksi pientä purkkia)
7 kynttä valkosipulia
1/2 tl sokeria
1 tl balsamicoa
1 tl vampyretta
1 tl pizzamaustetta (oreganoa, basilikaa jne...)
myllystä suolaa, pippuria ja chiliä
Kippaa kaikki ainekset kattilaan, mitä korkealaitasempi sen parempi, niin ei roisku hellalle niin kovasti. Hauduttele pienellä lämmöllä niin kauan kuin kärsivällisyys antaa myöden, meillä meni noin 45 minuuttia, kunnes muut pizzavalmistelut oli tehty ja taikina kohotettu. Maista, säädä maku ja lusikoi pizzapohjan päälle.
Täytteet
Kasvispizza: Paprika, kirsikkatomaatti, sipuli, oliivi.
Lihapizza: Pepperoni, karitsa-nautajauheliha, punasipuli.
Molempiin pizzoihin tuli myös mozzarellaraastetta, fetaa ja marinoituja valkosipulinkynsiä.
Ainiin, lopputuloshan oli MAU-kas! Lihaisampi pizza, joka kerkesi hetken aikaa jäähtyä ja tasoittua, oli rakenteeltaan kasassa pysyvämpi, kasvispizzasta liirasi vähän täytteet lautaselle, maku oli siinäkin kohdallaan kyllä.
VastaaPoista