tiistai 22. maaliskuuta 2011

Sallitut evästeet, eli cookiet

Leipomisvimman iskettyä sitä ei pysäytä villit hevosetkaan! Monta päivää mielessä kummitelleet bebe-leivokset vaihtuivatkin lennosta (ja aineksien puutteesta) amerikkalaistyyppisiin suklaahippu-pikkuleipiin. Käsittämätöntä kyllä, kaapissamme on säilynyt koskemattomana melkein kolme kuukautta fazerin taloussuklaalevy ja Maku-lehdessä muistin hämärästi nähneeni jonkinmoisen keksiohjeen. Toimeen siis!

Ohje Maku-lehdestä 1/2011 kevättalvi, jonka sain näytelehtenä. Tuunasin reseptiä vaihtamalla puoli desiä vehnäjauhoja 60 grammaan rouhittua pähkinäsekoitusta, kun sellaista sattui kaapista löytymään ja vähentämällä suklaan määrää 150 grammaan, vaikka suklaatahan ei voi koskaan olla liikaa?


Amerikkalaiset Suklaacookiet

  • 125g voita tai margariinia (voita tietenkin!)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2 dl sokeria (luomuruokosokeria)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 2 1/2 dl Vehnäjauhoja (laitoin 2 dl)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl soodaa
  • 200 g tummaa suklaata (laitoin 150g)
  • (pähkinöitä 60g)

Vaahdota rasva ja sokerit. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
Yhdistä jauhot, rouhittu suklaa, pähkinät ja muut kuivat aineet.
Ota taikinasta kahdella teelusikalla kokkareita leivinpaperilla vuoratulle pellille, huomioi että keksit leviävät pellillä, kovin tiuhaan ei kannata möykkyjä sijoitella. Itse en osannut ihan arvioida leviämistä ja hiukan takertuivat yhteen. Tästä määrästä jos tekisi noin kaksi pellillistä, niin nokareet olisivat niin harvassa että eivät hae turvaa toistensa kyljistä.
Paista 150° asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Siirrä leivinpaperin päällä jäähtymään tasaiselle alustalle, jolloin keksit kovettuvat.

Keksejä nautiskeltiin iltateellä ja taitaapa niitä riittää myös maistiaisiksi työkavereillekkin huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti