perjantai 13. toukokuuta 2011

Catiska, part 2.

Xena, Naapurikyttääjä
Vihdoin ja viimein valmistui karvamasujen turvallisen parvekkeella olon mahdollistava Catiska, eli siis verkotus parvekkeelle. Kevään projektia on käsitelty jo tässä postauksessa jossa kerrottiin rakentamisen perusajatus ja tapa. Nyt voi pitää parvekkeen ovea kesällä auki, ilman huolta että kissat hyppäävät kaiteelle ja tippuvat.

Eilen naputtelimme mukavan lämpimässä illassa loput elementit valmiiksi, ennen kuin paineilma-naulain ja kompura lähtivät mökkitontille kesätöihin. Elementit kuljetettiin peräkärryllä kotiin, jossa vielä viimeisteltiin puupinnalla olevien leikkauspintojen maalausta, ettei vesi pääse kosketuksiin paljaan puun kanssa.

Jos omalle työlle ei laske hintaa, niin verkotuksen kustannukset olivat seuraavanlaiset:

  • Verkko: 2 x 1,5x5, eli yhteensä 10m n. 40e 
  • Puuosat: mitallistettua lautaa 95x20mm, n. 16m (halkaistuna kahdeksi) n. 16e 
  • Maali: Tikkurila Pika-Teho 1 litra sävytettynä 20e
  • Maalipensselit 3 kpl Sokevan kotimaisia, 16e
  • Terassiruuvit 350kpl:n pakkaus 20e (tarvittiin 40kpl, kannattaa ostaa irtotavarana...)
  • Verkon kiinnittämiseen tarvitut niitit löytyi omasta takaa. 

Parvekkeen sisustus on vielä keskeneräinen muilta osin. Varaston uumenissa on jonkinmoinen vihreä, parvekkeen muotoon leikattu matto, joka peittää inhan betonin. Kasvien istuttaminen parvekelaatikoihin ja ruukkujen ulos siirtäminen eivät ole ihan vielä ajankohtaisia, yöpakkasia on kuitenkin luvassa. Tarkoitus on istuttaa näkösuojakasviksi punaista köynnöskrassia ja valkoista isoköynnöskrassia, jotka kestävät suoraa auringonvaloa ja kasvavat nopeasti. Molemmat lajikkeet ovat myrkyttömiä ja isoköynnöskrassia voi ilmeisesti ihan oikeasti syödäkin, joten ei tarvinne pelätä kissojen hengen puolesta, vaikka vähän maistelisivatkin ruukusta. Kuukausimansikan taimet ovat hyvällä alulla, pitäisi vain löytää jokin mukava ruukkuviritelmä niille. Kenties jotain roikkuvaa? Chiliviljelmät siirtyvät myös ulos ruukuissa, kunhan tarpeeksi lämpenee. Kissojen spesiaali-kiipimäpuu on seuraavana projektina odottamassa, senkin paikka löytyy sitten parvekkeelta.

Jonkinlaiset ihanan väriset istuintyynyt on hankinnassa tuoleihin, tänään jo hypistelin parissakin eri kaupassa sellaisia, mutta en oikein päässyt väristä itseni kanssa yksimielisyyteen. Kaiteitten puuosat kun ovat vaaleansiniset ja metallipylväät hiukan erisävyiset siniset, niin en osaa oikein päättää, mikä väri kävisi niiden kanssa. Jotain raikasta raidallista tai yksiväristä on kuitenkin toiveissa. Muita parvekkeella esiintyviä värejä ovat ruskea pöydän ja tuolien muodossa ja valkoinen parvekeruukkujen ja myöhemmin sitten myös muiden ruukkujen värinä. Mitähän näihin nyt osaisi sitten yhdistää? 

Tässä vielä muutama kuva Catiskasta:

Pöytä on hiukan liian suuri tilaan nähden, mutta kelpaa kissan istua.
Kuvaa toiseen suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti