lauantai 28. toukokuuta 2011

Naispaholaisen kinkku-herkkusienipastaa


Kun hieman ruokarajoitteinen siippani siirsi fyysisen tomumajansa viikonlopuksi mökkitontille rakennushommiin, niin minä valitsin kaupasta ainekset pitkäaikaiseen suosikkiruokaani. Tämän kinkku-herkkusienipastan ohje on oikeastaan napattu noin 10 vuotta sitten televisiosta, jonkin kasvisrasvaan pohjautuvan "kerman" mainoksesta, missä taustalla soi Aki Sirkesalon Naispaholainen ja setä kokkasi tämän tyyppistä ruokaa.

Naispaholaisen kinkku-herkkusienipasta 

200 g tuoreita herkkusieniä
250 g mieleistä makoisaa kinkkua (tällä kertaa Vatajan Ylikypsää riihikinkkua)
1 paprika
1 pienehkö sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 prk ruokakermaa
(Tällä kertaa mukaan pääsivät myös pieni pätkä kesäkurpitsaa ja kapriksia purkin pohjalta, mutta nämä olivat vain hetkellisestä mielenhäiriöstä johtuvia seikkoja, perusohje on ihan pätevä ilmankin)

Silppua herkkusienet suikaleiksi ja laita ne lämmitetylle pannulle kera hyvänlaatuisen öljyn. Herkkusienet saavat hiukan itkeä itsestään nesteitä pihalle ja käpertyä kokoon, jonka jälkeen lisätään sipuli ja valkosipuli hienonnettuina. Pilko myös kinkkusiivut suikaleiksi ja heitä pannulle kera pilkotun paprikan ja muiden vapaavalintaisten herkkujen. Hiukan pyörittelyä vielä, että maut sekoittuvat kunnolla, mutta varo ettei sipuli ja valkosipuli pieninpinä kärähdä, tulee muuten kitkerää kastiketta. Lisää suolaa ja pippuria, sekä muita mausteita, esim. paprikajauhetta ja chiliä hiukan. Kaada koko komeuden päälle purkki ruokakermaa ja sekoita. Tarkista maku ja anna hautua ihan hetkisen aikaa, niin ettei paprika pääse ihan löysäksi, vaan purutuntuma säilyy. Keitä tuorepastaa kaveriksi ja nauti!

Kinkun valinnassa kannattaa olla tarkkana, valmiit kinkkusuikaleet, joita myydään mm. pizzasuikaleiden nimellä, kannattaa unohtaa ihan tyystin. Saunapalvi- tai palvikinkku ja yleensäkin kinkut jotka tiedetään maistuvankin jollekkin, on hyvä valinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti