tiistai 3. toukokuuta 2011

Jenkkipannareita eli amerikkalaisia pannukakkuja

Jenkkipannari vaahterasiirapilla maustetun kermavaahdon kera.

Jenkkipannarit on jäänyt mieleen varmaankin Rasmus Klump -sarjakuvista eli kotoisammin Rasmus Nallen seikkailuista. Sarjakuvan sankarithan saivat aina seikkailun jälkeen kotiin palatessaan ison pinon paksuja pannukakkuja ja omassa pienessä mielessäni olen ne sitten jostain yhdistänyt juuri jenkkipannareihin. Amerikkalainen pannukakku paistuu paistinpannulla, kuten sarjakuvan äitinalle teki ja on taikinaltaan hyvinkin erilainen kuin kotosuomalainen uunissa paistettava pannukakku.

Jenkkipannarille löytyy reseptejä Veijo T. Googlella useita, mutta tämä Reseptivihko.net:stä löytynyt peruspannaria monimutkaisempi resepti piti toki kokeilla. Tähän reseptiin ei tule ollenkaan sokeria eikä rasvaa, joten pannarin kylkeen on hyvä tarjota vaikka vaahterasiirappia tuomaan makeutta. Joskus pitäisi kokeilla lisätä pannukakkuun marjoja paiston aikana.

Mutta asiaan!

Ainekset ovat helpot: 3 munaa, 2 desiä vehnäjauhoja, teelusikallinen leivinjauhetta, 1,5 desiä maitoa ja ripaus suolaa. Tästä taikinasta syö itsensä täyteen kaksi herkkusuuta. Neljälle tulisi oiva jälkiruoka.

Valmistaminen on vähän vaiherikkaampaa, mutta onnistui myös minulta, joten ei se mahdotonta ole. Erotellaan keltuaiset valkuaisista (kannattaa varata pari extramunaa niin on varaa sählätä ensikertalaisena).

Keltuaisten kanssa sotketaan jauhot, leivinjauhe ja maito, ja sekoitellaan tasaiseksi massaksi. Valkuaiset vaahdotetaan kovaksi ja sen sekaan suola. Käyttämällä kahta erillistä astiaa on tämä operaatio huomattavasti helpompi kuin yhdellä astialla..

Sitten valkuaisvaahto varovasti taikinamassan kaveriksi ja nostellaan sekaisin. Kuulemma pitää olla varovainen eikä ole syytä säikäyttää taikinaa. (psst... voisko joku kertoa mulle miten taikina säikäytetään?)

Paistaminen on rauhallisen miehen puuhaa. Valurautapannu (tai joku muu paistinpannu) kuumaksi, mutta ei liian kuumaksi. Sähköhellan puolivälin tehot passaannee hyvin. Pannulle nokare voita sulamaan, sitten kauhallinen taikinaa pannun keskelle. Kauhalla taikinamassaa kevyesti pannulla pyörittelemällä saa tasaisen ja pyöreän pannarin. Annetaan rauhassa kypsyä sopivan pienellä liekillä kunnes koko komeus kiinteityy. Sitten lasta alle ja kääntö. Noin pari minuuttia per puoli per pannari menee aikaa.

1 kommentti:

  1. "Käyttämällä kahta erillistä astiaa on tämä operaatio huomattavasti helpompi kuin yhdellä astialla." :D repesin kun luin tämän :D -sisko

    VastaaPoista